Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
224
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
kafam biraz karışık, o yüzden sorayim dedim. gemi makineleri işletme mühendisliği okumak istiyorum, bitirdikten sonra hedefim yurt dışında çalışmak ve oturum izni alabilmek. sanirim yurt dışındaki bazı gemilerde çalışılabiliyor ama oturum izni verilmiyor. Yüksek lisans yaparsam eğer (abd veya norveç) bir şekilde bunu elde etme şansım var mı? ek olarak iyi derecede İngilizce biliyorum, iskandinav ülkelerinde ki gemilerde çalışmak için ikinci dil hangi dili öğrenmeliyim? ve yaşım biraz ileride, sanirim mezun olunca 30 yaşında olacağım. iş bulmakta yaş herhangi bir sorun teşkil ediyor mu? son olarak, hali hazirda düşük dozda ssri antidepresan kullaniyorum. hedefim uzakyol vardiya mühendisi olmak, bu bir sorun teşkil eder mi? çok teşekkürler şimdiden

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle yurtdışında çalışmak veya yabancı bayrak gemilerde çalışmak ile yurtdışı oturum sahibi olmak tamamen farklı konular.

Türkiye'de ikametli olup yabancı firmaların yabancı bayrak gemilerinde çalışabilirsin. Ancak bu durum sana yurtdışı oturum getirmez. Yurtdışı oturum sahibi olabilmek için o ülkede gemide değil karada çalışman gerekir.

Akademik kariyer hedeflemiyorsan Yüksek Lisans'ın çok büyük artısı olmayacaktır. Ancak Yüksek Lisans mezunu olup akademik olarak devam edip (Doktora, Araştırma Görevlisi) başka ülkelerde araştırma yaparak o ülkelerin üniversitelerinde kadro sahibi olduğunda oturum izni alabilirsin.
Acemi Denizci
çok teşekkür ederim. panik atak ve antidepresan ile ilgili ne söyleyebilirsiniz, asıl kafama takılan konu bu. Denizcilik küçüklük hayalim 1.5 senedir ilaç kullaniyorum tek hap ve düşük dozda, eğer bırakırsam denizci olabilir miyiö
Bilgin Denizci
sağlıkla ilgili konulara uzman doktor karar verir ancak psikolojik ilaçlar kullanım geçmişi olması nedeniyle e-nabız'dan sorgulanıp büyük ihtimalle rapor verilmez.
Acemi Denizci
Peki yurt dışındaki Denizcilik üniversitelerine başvurursam herhangi bir şekilde e nabız da ki bilgilerimi görebilirler mi ve yurt dışında ehliyet verebilecek kaç ülke var üni okumak için
Bilgin Denizci
Yurtdışı üniversiteye başvururken ülkenden sağlık raporu isteyeceklerdir.
Acemi Denizci
teşekkür ederim, son olarak boynumda dövmem var bu iş bulmam da herhangi bir sorun yaratır mı ilerde

İlgili sorular

+3 oy
2 cevap
30 Temmuz 2017 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Tam 35 Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
4 Eylül 2022 Denizcilik Genel kategorisinde engindeniz2 Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
29 Kasım 2019 Denizcilik Eğitimi kategorisinde Tolunay Acemi Denizci sordu
+2 oy
1 cevap
28 Nisan 2017 Stajlar kategorisinde İronburak9 Miço sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

3.0k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

5.2k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1249
Dunku Ziyaretler : 5455
Tum Ziyaretciler : 17805681
...