Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
179
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
benim puanım deniz işletme ulaştırma mühendisliğine yetmiyor 2 yıllığını okuyup nasıl dgs ile geçebilirim bazı abilerim ablalarım ders verme konusunun sıkıntı olduğunu söyledi yardımcı olursanız çok makbule geçer

1 cevap

0 oy
Miço
2 yıllık bir eğitimin sonunda DGS sınavına girip sayısal bölümünde yüksek sıralama yaparsan 4 yıllığa geçebilirsin eğer okuduğun 2 yıllıkla DGS ile kazandığın 4 yıllık üniversitenin dersleri uyuşuyorsa alttan alırsın uyuşmuyorsa baştan yani 1. sınıftan başlarsın yani büyük zaman kaybı olur sana önerim mezuna kalıp 4 yıllığı bir daha denemen. Aynı şekil bende öğrenciyim bu sene YKS'ye girdim izmir dokuz eylül istediğim için mezuna kalacağım.
Selamlar bende aynı şekilde bu yıl üniversite sınavına girdim ancak deü duim gelmediği için mezuna bırakıyorum biraz araştırdım ama bulamadım deü %100 ingilizce eğitim mi veriyor yoksa %70 ingilizce %30 türkçe gibi mi bilginiz varsa öğrenmek isterim ve ingilizcem a2-b1 arasında yani kötü denilecek seviyede bölümü okurken zorluk çeker miyim diye çekincelerim var açıkçası
Miço
%100 ingilizceyi şuanda dil fakülteleri bile vermiyor ama kötü bir ingilizceyle kaptan olmak çok zor sana şöyle anlatayım.
Zaten ilk sene hazırlık senesi ingilizce görüceksin 1 sene onu geçmen gerekiyor + türkiyede yabancı uyruklu bir çok personel bulunuyor gemilerde yabancı uyruklu, az ingilizce demek iletişim sorunu demek. İngilizceyi kesin olarak konuşabilmenin yanı sıra farklı diller de öğrenmek faydaları olur. ama hazırlık senesinde ingilizceyi kurslarla vs. halledebilirsen önünde sıkıntı kalmaz ama ingilizceni yükseltmen gerekli.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

3.0k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

5.2k üye

20 Online
0 Uye ve 20 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1082
Dunku Ziyaretler : 5455
Tum Ziyaretciler : 17805514
...