Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
213
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Gümrük memuruyum. kurumumda kaptan kadrosunda ünvan değişikliği sınavı açılıyor. 2 yıllık denizcilikle alakalı birçok bölüm kabul görüyor. fakat hangi bölümü okuduğum zaman yat kaptanlığı yapabileceğim kafam karıştı. gümrük muahafaza da gemilere kaçakçılık operasyonlarında hucum botlar veya yatlar kullanıldığını biliyorum. bunlara kaptanlık yapmak istiyorum. hangi bölümü tercih etmeliyim?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Bot kadroları için genelde Vardiya Zabiti yeterliliği isterler. Bunun için 2 yıllık Deniz Ulaştırma İşletme (Güverte) bölümünü bitirmen gerekir.

Yat Kaptanlığı ehliyeti ile kadro vermezler.
Acemi Denizci
Kaptan kadrosuna başvurabilmek için:  Yükseköğretim kurumlarının en az iki yıllık eğitim veren Yat Kaptanlığı, Yatçılık ve Yat İşletmeciliği, Yat İşletme ve Yönetimi, Marina İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği, Denizcilik, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitim, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Güverte önlisans bölümlerinden mezun olmak


böyle yazıyor sadece hangisi daha iyi olur hepsi kabul
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

3.0k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

5.2k üye

16 Online
0 Uye ve 16 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1248
Dunku Ziyaretler : 6049
Tum Ziyaretciler : 18046774
...