Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
33
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci

Ön not: ne kadar gerçekçi cevaplar verirseniz benim için o kadar iyi, boşu boşuna ümitlenmemiş ve hayatımdan birkaç yıl kaybetmemiş olurum. Zira kaybedecek hiç vaktim yok, hayata geç kaldım yeterince.

27 yaşındayım. Çalışma hayatım son 1 sene ile sınırlı. Onun öncesinde maalesef ciddi bir çalışma hayatım olmadı. Tek tük gayrıciddi işler ile meşgul idim.

Tahsilim, lise. Maalesef sabit bir mesleğim de yok. Sosyal bir ağım, tanıdıklarım, akrabalarım da yok, çekirdek ailem dışı pek tanıdığım da yok, epey yalnızım. Çocuk yapma, aile kurma da pek mümkün görünmüyor benim için.

Anlayacağınız, tipik, "karada tutunamayıp şansını denizde denemek isteyen genç" modeli.

Denizcilik hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak normal hayatta dışarı çıkmadan uzun süreler yaşayabiliyorum. Veya ne bileyim, boya badana yapmayı seviyorum (gemide boya yapılıyor ya sürekli). Emir alıp uygulamada sorun yaşamam.
Geçenlerde bir sosyal medya sitesinde bir yorum okudum. Adam, 14 aylık vardiya zabitliği (3. veya 4. kaptanlık) kursuna gidip, sonrasında 3000 dolar gibi maaşlarla işe başlayabileceğimizden, maaşı denizde harcayacak yer olmadığı için de birikim yapmamızın çok kolay olduğundan, ve bunun gibi bir sürü güzel şeyden bahsetti.
Sizce bu ne kadar gerçekçi ve yapılabilir bir şey?
Denemeye değer mi, yoksa vaktimi boşa harcamayayım mı?
Son 10 senedir arada bir "denizci mi olsam" fikri arada bir kafama gelip gidiyor, bu soruya bir cevap bulsam artık, harika olacak.
Teşekkürler

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

3.0k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

5.2k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1274
Dunku Ziyaretler : 6049
Tum Ziyaretciler : 18046800
...