Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.0k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
itü veya deü 'den gmim mezun olduktan sonra yurt dışında çalışmayı hatta yaşamayı düşünüyorum ancak bunu bir süre denizde çalışarak tecrübe kazanmayı sonrada karaya geçmeyi hedefliyorum kafamdaki soru ise kaç yılda tecrübe kazanmış oluyorum ve karada kaç para alırım aklımdaki ülkeler ise avustralya, yeni zelanda ,kanada veya iskandinav ülkeleri.

2 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
GMİM okuduktan sonra yurt dışında ne iş yapacan?

Karada çalışacaksan denizcilik niye okuyorsun?

Karada ne iş yapacanda ne maaşı bekliyon?

Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, İskandinavya seni ne yapsın?

 

Kardeşim yapmayacağınız mesleği, hevesi olmadığınız gemiyi meşgul etmeyin.
Bilgin Denizci
ne alaka karada çalışacaksan denizcilik niye okuyorsun :D:D:D:D adam belki enspektör olacak? her denizcilik fakültesi mezunu denizde mi kalıyor sanıyorsun ?
0 oy
Bilgin Denizci

Yurtdışı çalışma konusunda kafalar sürekli karışık oluyor. Buna kısaca cevap vereyim.

- Yabancı bayraklı bir gemide çalışınca yurt dışında çalışmış oluyor muyum? Herhangi bir vize veya oturum izni oluyor mu?

Hayır, Yabancı Bayrak taşıyan gemide çalışınca vizen veya başka ülkeye ait oturum iznin olmuyor. Yabancı Bayraklı gemide çalışmana yönelik senin Türk ehliyetinin tanınırlığı belgesi oluyor.

Zaten her istediğin yabancı bayraklı gemide çalışamıyorsun, Türk ehliyetine birçoğu eş yeterlilik vermiyor ve haliyle çalışamıyorsun.

Kanuna göre yabancı bayraklı gemide çalışan yurtdışında çalışmış gibi görünüyor ancak bunun tek getirisi dövizle askerlikten faydalanmaktı. Bedelli askerlik çıktığından dolayı pek bir anlamı kalmadı.

Her gemide çalışan personel gibi gidip kontratını tamamlıyorsun, geminin kıçında yazan bağlama limanının Majuro olması sana Marshall Adaları vizesi yada oturum izni sağlamıyor.

- Karaya nasıl geçerim?

Gemide belli bir tecrübe kazandıktan sonra Gemi Makine Mühendisleri için en az 2. Mühendis veya Baş Mühendis olarak belli bir süre çalışmış olarak çeşitli açılan pozisyonlara başvurabilirsin. Ancak bu azami 7-10 sene gemi tecrübesi, çevre ve referans (torpil) gerektiriyor. 1 ilana 300 kişi başvuruyor. Yani gemide çalışan hemen hemen herkesin amacı gemiden kurtulmak. Gemide 4 birim maaş alıyorsan karadaki pozisyonlarda 1 birim verirler.

- Yurtdışında yaşamak ve orada iş bulmak nasıl olur?

Acı ama gerçek Türkiye'deki en iyi üniversiteler bile malesef yurtdışında pek tanınan veya değer gören eğitim kurumları değiller. Zaten sektörde Denizcilik üzerine önde gelen ülkelerin mezunları Avrupa'daki iş pozisyonlarını rahatlıkla dolduruyorlar, diğer ülkelerde de Hintliler bize göre eski sömürge ve dil avantajları ile öne çıkıyorlar. Burada tek çıkış noktası Yurtdışında eğitime devam etmek Yüksek Lisans ve Doktora olarak.

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

3.0k soru

3.2k cevap

2.2k yorum

5.2k üye

88 Online
0 Uye ve 88 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1750
Dunku Ziyaretler : 3458
Tum Ziyaretciler : 18671527
...